YOBBER BLOGG

Snabbmatskedjan Vigårda testar videorekrytering med Yobber

Posted by Brita Klingberg on 2016-dec-01 14:31:51
Find me on:

Kritiken mot Arbetsförmedlingen och frustration både hos arbetsgivare och jobbsökare gör att allt fler svenska startupbolag nu riktar sig mot arbetsmarknaden med nya innovationer. Trenden är att frångå den traditionella rekryteringsprocessen och hitta nischade lösningar som löser bransch- och eller tjänstespecifika problem. Med behovet att kunna fokusera på serviceblick och rätt attityd tidigt i rekryteringen valde F12-gruppens snabbmatskedja Vigårda att testa videorekrytering med Yobber.

 

fallback-vigarda.jpg

 

Omvänd rekryteringsprocess - intervju först istället för sist

På Vigårda erfar man liksom många arbetsgivare och företag inom serviceintensiva branscher:

  • Höga ansökningsvolymer
  • Hög personalomsättning
  • Ung personalgrupp (17-25)
  • Tidskrävande administration
  • Låg träffsäkerhet gällande serviceblick och attityd utifrån cv och brev

Lästips: Det är attityden dumbom - småföretagarnas matchningsproblem i ny undersökning

Med valet att testa en ny metod ville Vigårda effektivisera administrationen kring rekryteringarna ute på restaurangerna, testa en metod som fokuserade på personlighet tidigt i processen och erbjuda jobbsökarna ett sätt att söka som passar deras övriga digitala vanor.

Vi som alla andra har stora problem idag att hitta rätt folk till våra restauranger, säger Melker Andersson, delägare i Vigårda. Jag tycker att det är intressant att testa ett nytt verktyg för att på det sättet komma de sökande närmare redan från början. 

Melker Andersson, delägare i Vigårda

Med hjälp av Yobber fick Jonny Johansson, driftchef på Vasagatan 14, ta emot ansökningar med cv och korta videointervjuer där kandidaterna svarade på frågor från Vigårda. Till nya staben på Vasagatan sökte han service- och köksmedarbetare utan särskild erfarenhet, både för heltid och extra.


vigarda-vasagatan14.jpg


"Med videointervjuerna kan jag göra urval utifrån min erfarenhet av människor och många år i branschen. Den som passar för service hittar jag inte med ett cv."

Jonny Johansson, driftchef Vigårda Vasagatan 14

 

Träffsäkert urval: 8 av 10 kandidater matchade 

Av de ansökningar Jonny och Vigårda tog emot gick endast 10% av de som skickade in cv och brev vidare till intervju, medan 80% av de som sökte via Yobber gick vidare. Jonny förklarar: ”Det positiva med videointervjuerna är att jag kan göra urval utifrån min erfarenhet av människor och många år i branschen. Den som passar för service hittar jag inte med ett cv, särskilt inte när så många ansökningar till oss kommer från ungdomar och nysvenskar”, berättar Jonny. ”Jag upplever också att de som sökte med videointervjuerna var mer motiverade till att få jobbet. De hade förberett sig och pratade från hjärtat, inga floskler som jag annars får i breven”, fortsätter Jonny.

Resultatet av en ny metod och ett nytt verktyg innebär för Vigårda och driftcheferna ute på restaurangerna:

  • Högre kvalitet/ansökan med motiverade kandidater
  • Bättre matchning mellan driftchef och sökande
  • Snabbstartad & strukturerad process
  • Enkelt handhavande och genomförande

 

Med Yobber vill vi ligga i framkant vad gäller serviceintensiva branschers behov av personalrekrytering. Läs intervjun om videorekrytering med Melker Andersson och Vigårda i Fast Food Magazine: Videoinspelning kompletterar cv:n.  


 

Topics: matchning, videorekrytering, Vigårda