YOBBER BLOGG

Två viktiga faktorer för att göra jobbsöket tillgängligt i mobilen

Posted by Brita Klingberg on 2016-okt-10 16:04:55
Find me on:

Hur mycket av vardagens bestyr gör du från din mobil? 2015 var ett stort år då Google meddelande att mobilanvändandet gått om datoranvändandet och vi rankar därmed internet som vår primära källa till information. Sedan förra året blev jobbsök via mobilen tillgängligt med Yobber och idag ser vi att 25% av jobben söks direkt från mobilen. Därmed är det lika enkelt att söka jobb som att boka restaurang, shoppa eller göra bankärenden med mobilen i hand. Här ger vi en kort förklaring till de två viktigaste komponenterna gällande mobilanpassat jobbsök.


Med vilken slags enhet kommer trafiken och besökarna till din platsannons?

En kvalificerad gissning skulle vara att hela 60% av de som besöker din platsannons kommer via surf från en mobil idag. Därmed börjar upplevelsen av att söka jobb hos ditt företag just där, inom ramen för en iPhone ungefär. Tyvärr slutar också jobbsöket där för många när platsannonsen inte går att läsa korrekt och heller inte tar den sökande vidare till en ansökan som kan färdigställas i ett mobilt anpassat gränssnitt.

Enligt en undersökning av rekryteringsföretaget Careerbuilder är hela 66% av de tillfrågade arbetsgivarna ännu inte rustade för att hantera ansökningar från mobila enheter. Medan 46% av de tillfrågade jobbösökarna skulle föredra att söka jobb via mobilen, om det var tekniskt möjligt.

 

"46% av svenska jobbsökare skulle föredra att

söka jobb via mobilen om det var tekniskt möjligt". 

– Careerbuilder - 10 saker du inte visste om svenska jobbsökare och arbetsgivare

 

 För att tillgängliggöra företagets tjänster för mobilt jobbsök tänk över detta:

 

  • MOBILVÄNLIG PLATSANNONS

Det kallas responsivitet, att sidan som visar din platsannons är anpassad för att kunna läsas med en mindre enhet än en dator. Allt mindre ytor för text tvingar oss att tänka effektivt med hur vi uttrycker oss. Med ett mindre format kan till exempel texten behöva ses över i er platsannonsmall; undvik långrandiga texter, tänk kortare stycken, tydliga rubriker och punktlistor men framförallt, tänk på målgruppen och vilken information som är viktig för deras beslut att gå vidare och faktiskt söka jobbet.

  • MOBIL ANSÖKNINGSPROCESS

Risken för att en sökande avbryter sin ansökningsprocess är överhängande om hela flödet inte kan genomföras på samma enhet som platsannonsen hittades med. Utvärdera därför rekryteringsprocessen utifrån ett mobilt perspektiv och se till ny teknik som faktiskt finns och möjliggör jobbsök via mobil fullt ut.

 

Det ska gå fort & webbformulär räcker inte hela vägen...

Allt ska gå snabbt och enkelt idag. Vårt sökbeteende som mobilanvändare gör ingen skillnad på upplevelsen av att boka bord, webbshoppa eller söka jobb. Men här ligger jobbsökarprocessen plågsamt efter.

Undersökningen från Careerbuilder visar att hela 6 av 10 jobbsökare idag avbryter en ansökningsprocess med orsaken att den upplevs komplex. Användarflödet i ansökningsprocessen är helt enkelt inte anpassat. Förklaringen hittar vi i den traditionella rekryteringsprocessen som fortfarande styr med cv och personligt brev som laddas upp i webbformulär. Hanteringen av dokument i molntjänster är fortfarande relativt outforskad för majoriteten användare och i synnerhet hos arbetsgivare. I och med fokuset på cv och personligt brev som ansökningshandlingar hindras därmed utvecklingen och tillgängligheten till mobilt jobbsök. 

 

yobber-nyhetsbrev-app.jpg

 

Våga tänk nytt och mobilanpassa rekryteringen!

För att kunna möta jobbsökare på deras villkor och tillgängliggöra ansökningar mobilt krävs nytänkande, mod och vilja till att förändra. Med Yobber kan du till exempel vända på rekryteringsprocessen: börja med intervjun och ta cv:t sist. Vinsterna är många, bland annat blir ansökningsprocessen fullt tillgänglig via mobilen och du kan fokusera på människor istället för högar med anonyma ansökningar.

INTERVJU FÖRST, SEN CV

Med en strukturerad videointervju från den sökande kan du som arbetsgivare validera kompetens och upptäcka personlighet och potential redan vid ansökningstillfället. Intervjufrågorna ställer du i egenskap av arbetsgivare, för tjänsten relevanta utifrån kravprofil, och med hjälp av urvalsfrågor säkerställer du dessutom grundkrav som utbildning, erfarenhet och tillgänglighet. I den uppföljande kontakten med de kandidater som möter dina förväntningar och krav i intervjun ber du sedan om kompletterande information, såsom cv:t och referenser.

SLÄPP DET PERSONLIGA BREVET!

Börjar rekryteringen med en videointervju behövs inget personligt brev, alls. Förbi är tiden och frustrationen som både sökande och arbetgivare delar över det personliga brevet där floskler och friserade meningar gör brevet allt annat än personligt. Lyssna i stället, och ta in vad den som söker säger, förklarar och berättar. Och när du lyssnat klart, spela upp intervjun igen!

 

Smärtfri och enkel ansökan för de sökande!


Yobber Recorder Mind the distance.png

Vill du veta mer om mobilt jobbsök och hur du kan göra dina tjänster mer tillgängliga för sökande, på ett sätt som kompletterar era nuvarande processer? Kontakta oss, dra ett mejl med dina frågor eller slå oss en signal. Klicka för smärtfri och mobil rekrytering!

 


 

Topics: videorekrytering, Yobber Recorder, mobilt jobbsök