YOBBER BLOGG

Snabbmatskedjan Vigårda testar videorekrytering med Yobber

Posted by Brita Klingberg on 2016-dec-01 14:31:51

Kritiken mot Arbetsförmedlingen och frustration både hos arbetsgivare och jobbsökare gör att allt fler svenska startupbolag nu riktar sig mot arbetsmarknaden med nya innovationer. Trenden är att frångå den traditionella rekryteringsprocessen och hitta nischade lösningar som löser bransch- och eller tjänstespecifika problem. Med behovet att kunna fokusera på serviceblick och rätt attityd tidigt i rekryteringen valde F12-gruppens snabbmatskedja Vigårda att testa videorekrytering med Yobber.

Read More

Topics: matchning, videorekrytering, Vigårda

Hur ser det ut inom besöksnäringen år 2020?

Posted by Peter Röseberg on 2016-okt-11 15:15:06

Att förstå kundens behov är en strategisk nödvändighet i dag inom besöksnäringen, särskilt när kunniga och pålästa gästers förväntningar och krav på god service ständigt ökar. När man blickar framåt ser man vinnarna i de hotell som utmanar konventionellt tänkande kring hur man interagerar och bygger relation med sina gäster för att förverkliga sin fulla tillväxtpotential. Nyckeln är rätt typ av personal.

Read More

Topics: rekrytering, videorekrytering, besöksnäring

Två viktiga faktorer för att göra jobbsöket tillgängligt i mobilen

Posted by Brita Klingberg on 2016-okt-10 16:04:55

Hur mycket av vardagens bestyr gör du från din mobil? 2015 var ett stort år då Google meddelande att mobilanvändandet gått om datoranvändandet och vi rankar därmed internet som vår primära källa till information. Sedan förra året blev jobbsök via mobilen tillgängligt med Yobber och idag ser vi att 25% av jobben söks direkt från mobilen. Därmed är det lika enkelt att söka jobb som att boka restaurang, shoppa eller göra bankärenden med mobilen i hand. Här ger vi en kort förklaring till de två viktigaste komponenterna gällande mobilanpassat jobbsök.

Read More

Topics: videorekrytering, Yobber Recorder, mobilt jobbsök

Rekrytera till hotell & restaurang - med digital speed dating

Posted by Brita Klingberg on 2016-mar-17 11:36:33

I januari bjöd hotellkedjan Scandic in till rekryteringträff med speed dating för alla som var intresserade av tjänsterna till det nya hotellet på Hötorget som öppnar i maj. Här kommer ett billigare men lika träffsäkert alternativ för dig ska rekrytera till hotell eller restaurang och vill träffa alla som söker men inte har tid och möjligheter till auditions eller stora träffar.

Read More

Topics: videorekrytering, speed dating, rekrytera för hotell

Rekrytering av butikspersonal – två kriterier avgör första mötet med en sökande

Posted by Peter Röseberg on 2016-mar-16 14:41:56

Vi är snabba att göra oss en bedömning av en ny människa efter ett första möte. Men vad är det vi egentligen bedömer?

Read More

Topics: videorekrytering, rekrytering av butikspersonal