YOBBER BLOGG

Från 0 till 100% träffsäkerhet vid rekrytering på distans

Posted by Brita Klingberg on 2017-sep-18 16:14:26

Rekrytering bjuder verkligen på utmaningar när det gäller koordinering och effektiva arbetsflöden. För Företagsväxter AB växer dessutom tidstjuvarna med avstånden när Jeanette Meland som är HR-chef, hennes medarbetare och de sökande alla befinner sig på skilda orter över hela landet. 

Read More

Topics: videoansökningar, Företagsväxter AB, distansrekrytering

Tips för lyckad rekrytering med videoansökningar!

Posted by Peter Röseberg on 2017-maj-08 15:55:09

Få ut mer av högen med ansökningar.

Video i rekrytering är en trend just nu. Men video kan användas på en rad olika sätt i en rekryteringsprocess. På Yobber har vi funnit att störst värde för våra kunder har video och inspelade intervjuer när de bygger på en strukturerad intervjumall där du som rekryteringsansvarig ställt frågorna. Jobbsökare är idag vana att göra videoansökningar främst inom serviceintensiva branscher, där arbetsgivarna vill fokusera på personlighet, inställning till jobbet och ambitioner. När du använder videointervjuer i ditt urvalsarbete ger de dig möjligheten att tidigare få en uppfattning om kandidaten kommer passa in i rollen och trivas i den företagskultur som råder hos just er.   

Låter det intressant? Då kan jag tipsa om vår guide med tips från våra kunder eller ett kort case om hur en av våra ICA-handlare gick från papperansökningar till videoansökningar.

Read More

Topics: strukturerad intervju, videointervjuer, videoansökningar, urvalsarbete