YOBBER BLOGG

Den nya strategin för rekrytering

Posted by Peter Röseberg on 2016-nov-14 12:32:20

CV eller Curriculum Vitae, betyder livets lopp, och känns lika gammalt som det latinska ordet antyder. I korthet är ett CV en lista över personuppgifter, yrkeskvalifikationer, utbildningar, volontärarbete, övriga meriter och referenser som ger en snabb överblick om vad en kandidat har att erbjuda dig som är arbetsgivare. De allra flesta företag rekryterar på ett traditionellt sätt där cv och ett personligt brev utgör ett första steg i gallringen av jobbsökande.

Read More

Topics: trender, Employer Branding, besöksnäring

Nya regler för rekrytering med digitaliseringen

Posted by Brita Klingberg on 2016-maj-10 08:30:00

Att värderingar mellan en yngre och äldre generation skiljer sig åt är inget nytt. Men det höga tempot av den tekniska utvecklingen gör att det finns anledning att tro att skillnaderna är större än någonsin. 

Generation Z, personer födda från 1994 och framåt, har alltid haft tillgång till internet. De ställer häga krav på flexibilitet och tillgänglighet, ser inga begränsingar i avstånd eller tid och de är dina framtida anställda.

Read More

Topics: trender, Generation Z,, tips, Millenials

Fler sommarjobb inom offentlig sektor

Posted by Brita Klingberg on 2016-apr-14 12:45:19

Enligt en prognos från SKL, Sveriges kommuner och landsting, får i år 6 000 fler ungdomar sommarjobb jämfört med förra året. Men den positiva trenden innebär också att det blir svårare för vissa branscher att rekrytera.

Read More

Topics: rekrytering, trender, sommarjobb

Dina sommarjobbare har kortare fokuseringsförmåga än guldfiskar

Posted by Brita Klingberg on 2016-mar-10 13:17:41

Generation Z, personer som föddes från mitten eller slutet av 1990-talet, är ungdomarna som nu rekryteras till årets sommarjobb. 

Read More

Topics: forskning, trender, beteende, sommarjobb

Guldklockor för trogen tjänst ur tid - 86 % av jobbsökare vill byta karriär

Posted by Peter Röseberg on 2016-feb-19 13:30:00

Traditionen med guldklocka för lång och trogen tjänst går sannerligen ur tid nu när 86 procent av jobbsökare som redan har anställning aktivt letar efter jobb utanför sitt nuvarande område. Det visar en undersökning som jobbsiten Indeeds undersökningsenhet, Indeed Hiring Lab, genomfört.

De analyserade data från över 430 000 användare och såg att en stor del av jobbsökarna letar efter nya jobb utanför sitt nuvarande fält. Indeeds undersökning visade också att 60 procent letar nytt jobb helt utan att söka något inom sitt nuvarande område.

Read More

Topics: undersökning, trender, beteende

Fler använder psykologiska tester vid rekrytering

Posted by Peter Röseberg on 2016-feb-16 11:22:23
 
Allt fler som söker jobb får göra olika psykologiska tester som en del av rekryteringsprocessen. I en undersökning som Novus gjorde på uppdrag av tidningen Kollega förra året hade drygt fyra av tio fått göra personlighetstest när de sökte jobb. För lite högre positioner, så som olika chefspositioner, är det snarare en regel än ett undantag att man testas innan man erbjuds en anställning.
Read More

Topics: undersökning, trender, personlighetstest

5 trender inom rekrytering 2016

Posted by Brita Klingberg on 2016-feb-03 12:30:00

Det globala rekryteringsbolaget Hays (som tillsatte 63 000 jobb 2015!) har just publicerat sin årliga trendspaning. VD Alistair Cox koncentrerar spaningen på saker som är viktiga för karriären. Så här är hans fem viktigaste trender:

Read More

Topics: rekrytering, trender