YOBBER BLOGG

Tips för lyckad rekrytering med videoansökningar!

Posted by Peter Röseberg on 2017-maj-08 15:55:09

Få ut mer av högen med ansökningar.

Video i rekrytering är en trend just nu. Men video kan användas på en rad olika sätt i en rekryteringsprocess. På Yobber har vi funnit att störst värde för våra kunder har video och inspelade intervjuer när de bygger på en strukturerad intervjumall där du som rekryteringsansvarig ställt frågorna. Jobbsökare är idag vana att göra videoansökningar främst inom serviceintensiva branscher, där arbetsgivarna vill fokusera på personlighet, inställning till jobbet och ambitioner. När du använder videointervjuer i ditt urvalsarbete ger de dig möjligheten att tidigare få en uppfattning om kandidaten kommer passa in i rollen och trivas i den företagskultur som råder hos just er.   

Låter det intressant? Då kan jag tipsa om vår guide med tips från våra kunder eller ett kort case om hur en av våra ICA-handlare gick från papperansökningar till videoansökningar.

Read More

Topics: strukturerad intervju, videointervjuer, videoansökningar, urvalsarbete

Så hittar ICA Maxi Häggvik årets sommarjobbare

Posted by Brita Klingberg on 2016-jun-30 15:47:30

Sommarrekryteringen är en av de mest intensiva perioderna för personalavdelningen. Matilda Milton är personalchef på ICA Maxi Häggvik i Sollentuna sedan november 2015 och har bestämt sig för att ta hjälp av videointervjuer för att hitta årets sommarjobbare.

Read More

Topics: sommarjobb, strukturerad intervju, ICA, videointervjuer