YOBBER BLOGG

Koppla upp dig – och håll dig uppkopplad. Så tar du din employer branding till nästa nivå

Posted by Peter Röseberg on 2016-okt-24 09:24:35

Idag är det mer regel än undantag för de flesta av oss att alltid vara uppkopplad och tillgänglig - dygnet runt, året runt. Internetrevolutionen och tillkomsten av sociala medier har dessutom förändrat vårt sätt att söka nya anställningar, hur vi engagerar oss i vårt arbete och hur vi utvärderar våra arbetsgivare. I den nya digitala tidsåldern innebär det här även en förändring av hur arbetsgivarens varumärke marknadsförs och hur det uppfattas. Att hitta nya verktyg, strategier och metoder för att särskilja ditt företag från andra för att nå ut till nya arbetskraftsförmågor har blivit mycket svårare.

Read More

Topics: personlighet & talang, sociala medier, Employer Branding

De 10 vanligaste cv-klyschorna - hur många använder du?

Posted by Brita Klingberg on 2016-feb-15 10:22:35

Allt fler rekryterare söker aktivt bland LinkedIn-profiler för att hitta rätt kandidat till en specifik roll. För att sticka ut ur mängden gäller det att se till att ha en unik profil och passa sig för CV-klyschorna.

LinkedIn har idag två miljoner svenska användare och sammanställer varje år en lista över de tio vanligaste orden i svenskarnas profiler. Här är uttrycken du bör akta dig för om du vill sticka ut:

Read More

Topics: cv, LinkedIn, sociala medier

Så hittar du de dolda talangerna

Posted by Brita Klingberg on 2016-feb-08 10:10:39

I Metro den 19 januari tipsar Linus Zackrisson arbetsökande om hur man hittar tjänsterna som inte utannonseras, de så kallade ”dolda jobben”. Istället för att utannonsera tjänsten på ett formellt sätt skannar chefer sitt eget och de anställdas nätverk efter personer som passar för tjänsten. Eller vänder sig till en rekryteringsfirma.

Read More

Topics: informell rekrytering, sociala medier

Sociala medier allt viktigare rekryteringsverktyg

Posted by Brita Klingberg on 2016-feb-02 11:30:00

Rekryteringsföretaget Dreamwork, som fokuserar på headhunting av nyckelpersoner, konstaterar i en intervju i Lokaltidningen att sociala medier blir allt viktigare i rekryteringar. Bolagets VD Mats Kullenberg säger att framförallt Linkedin håller på att revolutionera Dreamworks verksamhet.

Read More

Topics: rekrytering, sociala medier