YOBBER BLOGG

Hur ser det ut inom besöksnäringen år 2020?

Posted by Peter Röseberg on 2016-okt-11 15:15:06

Att förstå kundens behov är en strategisk nödvändighet i dag inom besöksnäringen, särskilt när kunniga och pålästa gästers förväntningar och krav på god service ständigt ökar. När man blickar framåt ser man vinnarna i de hotell som utmanar konventionellt tänkande kring hur man interagerar och bygger relation med sina gäster för att förverkliga sin fulla tillväxtpotential. Nyckeln är rätt typ av personal.

Read More

Topics: rekrytering, videorekrytering, besöksnäring

ICA Maxi Enköping introducerar videointervjuer – MED video

Posted by Brita Klingberg on 2016-okt-10 15:57:28

 ”Vill du söka extrajobb hos oss? Då ska du kolla in den här filmen.” Med den uppmaningen på Facebook meddelar ICA Maxi Enköping sina följare hur man numera söker extrajobb i butiken. Hjälpsamt, avslappnat och synnerligen trevligt!

Read More

Topics: rekrytering, Employer Branding, facebook

Väger cv:t tungt men levererar tunt? Fem fällor vi alla går i

Posted by Brita Klingberg on 2016-maj-03 11:49:22

Curriculum vitae, har varit människans jobb-sökar-dokument i cirka 500 år. Enligt källor ska dokumentet och dess syfte kunna härledas till ingen mindre än Leonardo Da Vinci, då han för en potentiell uppdragsgivare skrev ner sin kunskap och kompetens på ett papper för att sedan skicka i väg det.

Idag, om man ställer frågan, verkar de flesta ha ett komplicerat förhållande till papperet. Inte sällan problematiskt. Ofta frustrerat. Slutsatsen för många arbetsgivare: cv:t väger tungt men levererar tunt.

Read More

Topics: cv, rekrytering, beteende

Så attraherar du Millennials till ditt företag

Posted by Brita Klingberg on 2016-apr-22 09:00:00

Peter Källviks, Nordenchef på Veeam Software tipsar på Dagens Analys om sina bästa tips för att attrahera millenniegenerationen, född efter 1982.

Read More

Topics: rekrytering, Millenials

Bra betyg - värdelösa i det moderna samhället?

Posted by Peter Röseberg on 2016-apr-21 12:59:37

Toppbetyg från ett Ivy League-universitet, listan med USAs bästa skolor, och sedan få sparken från det första jobbet efter drygt ett år? Detta har hänt Natalie, som berättar i New York Post om att hon önskade att att lära sig social kompetens ingick i universitetets läroplan.

Read More

Topics: matchning, rekrytering, Millenials

Fler sommarjobb inom offentlig sektor

Posted by Brita Klingberg on 2016-apr-14 12:45:19

Enligt en prognos från SKL, Sveriges kommuner och landsting, får i år 6 000 fler ungdomar sommarjobb jämfört med förra året. Men den positiva trenden innebär också att det blir svårare för vissa branscher att rekrytera.

Read More

Topics: rekrytering, trender, sommarjobb

Rekrytering ödesfråga för restaurangbranschen

Posted by Brita Klingberg on 2016-apr-13 12:06:51

Hotell- och restaurangbranschen är en av de branscher med störst personalbehov i år, enligt en prognos från Arbetsförmedlingen. I Blekinge har detta blivit ett problem, där den lokala restaurangskolan inte kan försörja alla krögare med personal.

Read More

Topics: rekrytering, restaurang

Därför misslyckas du med rekryteringen

Posted by Brita Klingberg on 2016-apr-06 09:10:52

Du vill inte jobba med någon som är arrogant men briljant. Och inte dina anställda heller. Enligt William Vanderbloemen, vd på Vanderbloemen Search Group beror företagens misslyckande att anställa rätt personer huvudsakligen på fyra myter om rekrytering.

Read More

Topics: rekrytering, hållbar rekrytering, effektivitet

Det svenska företag eftersöker mest är INTE utbildning

Posted by Peter Röseberg on 2016-mar-29 14:51:31

I årets rekryteringsenkät från Svenskt Näringsliv befästs bilden av en arbetsmarknad i genomgripande förändring. Främsta orsaken? Digitaliseringen.

Men hur påverkas vår syn på kompetens i takt med den snabba teknikutvecklingen?

Read More

Topics: matchning, rekrytering, Rekryteringsenkäten

"What? No job postings?" Zappos gav upp platsannonser helt

Posted by Brita Klingberg on 2016-feb-17 14:28:29
 
Under 2013 fick nätbutiksföretaget Zappos 31 000 ansökningar varav bara 350 ledde till anställningar. Man fick alltså skicka ut 30 650 negativa svarsbesked. 
Read More

Topics: rekrytering, LinkedIn