YOBBER BLOGG

Koppla upp dig – och håll dig uppkopplad. Så tar du din employer branding till nästa nivå

Posted by Peter Röseberg on 2016-okt-24 09:24:35

Idag är det mer regel än undantag för de flesta av oss att alltid vara uppkopplad och tillgänglig - dygnet runt, året runt. Internetrevolutionen och tillkomsten av sociala medier har dessutom förändrat vårt sätt att söka nya anställningar, hur vi engagerar oss i vårt arbete och hur vi utvärderar våra arbetsgivare. I den nya digitala tidsåldern innebär det här även en förändring av hur arbetsgivarens varumärke marknadsförs och hur det uppfattas. Att hitta nya verktyg, strategier och metoder för att särskilja ditt företag från andra för att nå ut till nya arbetskraftsförmågor har blivit mycket svårare.

Read More

Topics: personlighet & talang, sociala medier, Employer Branding

Stort genomslag när personalen gör reklam för Circle K (Statoil)

Posted by Brita Klingberg on 2016-jun-16 10:16:23

En av de mest uppmärksammade och uppskattade reklamkampanjerna just nu handlar om att bensinmackskedjan Statoil byter namn till Circle K. I reklamfilmerna gör man precis tvärt om än vad som är brukligt när man annonserar en förändring –  man säger att det viktigaste kommer att vara exakt som tidigare. Och vad är det viktigaste?

Read More

Topics: personlighet & talang, Employer Branding, videointervjuer

Balanserat ego viktigast i Whole Foods rekryteringsprocess

Posted by Brita Klingberg on 2016-mar-01 10:30:00

I en intervju med The Wall Stret Journal nämnde den amerikanska livsmedelkedjan Whole Foods co-CEO Walter Robb att den viktigaste egenskapen för att bli anställd är entusiasm. Avsaknaden av ödmjukhet i kombination med ett för stort ego är däremot egenskaperna som är oacceptabla om man vill jobba hos Whole Foods.

Read More

Topics: personlighet & talang, rekryteringsprocessen

Nu vill inte chefen ha ditt CV längre

Posted by Brita Klingberg on 2016-feb-18 10:00:00

Rekryteringsprocessen för den som söker jobb på det amerikanska cloud-service företaget Compose är lång: skriv en uppsats om data, jobba en heldag med ett testprojekt och slutför ett arbetsprov. Det som inte krävs däremot är ett CV.

Read More

Topics: personlighet & talang, beteende

Tips för en lyckad videorekrytering

Posted by Peter Röseberg on 2016-feb-10 09:51:29

I DN den 14 januari lyfts videointervjuer fram som vägen till framtidens rekryteringar. Den populära restaurang-kedjan Urban Delis vd Johannes Andvaller berättar i artikeln om deras erfarenheter av videorekrytering och varför de behövde tänka nytt.

Read More

Topics: personlighet & talang, cv, tips

Skippa betyget om du vill söka jobb hos Google!

Posted by Brita Klingberg on 2016-feb-01 13:30:00

Alla vet ju att Google strävar efter att ha världens smartaste personal. Därför är det litet otippat att bolaget inte bryr sig särskilt mycket om toppbetyg från prestigeuniversitet när man letar efter talanger. Man letar efter andra kvaliteter.

Read More

Topics: personlighet & talang

"The Yobber effect"

Posted by Yobber on 2015-sep-04 12:49:21

Sedan september har vi följt ett antal företag som använt Yobber i sin rekrytering av nya medarbetare. Inget av företagen hade tidigare använt sig av video i rekryteringsprocessen och deras erfarenhet och arbetssätt vid rekrytering gick brett isär, från att verka som småföretagare till att ha intern HR-funktion. Gemensamt var att samtliga ville testa ett nytt sätt att hitta rätt personer att anställa och att effektivisera sin nuvarande process.

Read More

Topics: videosvar, personlighet & talang, cv, Yobber-effekten, rekrytering, video

Nya ICA Maxi i Örebro använder videosvar i rekryteringen

Posted by Yobber on 2014-okt-07 13:25:04

I mars 2015 slår portarna upp för ICA Maxi Stormarknad Universitetet i Örebro. Till dess ska 60-80 tjänster tillsättas däribland ett 20-tal kassatjänster, både heltidstjänster och timanställningar. Ansvarig för rekryteringen är personalchef Pernilla Eskils som tillsammans med VD Patrik Person kommer att driva butiken. Utmaningen för dem är att hitta rätt personer som delar den företagskultur de vill ska genomsyra deras verksamhet.

Read More

Topics: videosvar, personlighet & talang, cv, söktryck, rekrytering

500 företagsledare: Personlighet viktigast vid rekrytering

Posted by Yobber on 2014-okt-07 13:12:55

Utbildningsföretaget Hyper Islands undersökning med över 500 företagsledare över hela världen inom teknik och kommunikation visar att personligheten är den enskilt värdefullaste egenskapen vid en rekrytering.

Read More

Topics: personlighet & talang, undersökning, hållbar rekrytering

Caperio: "Rekrytering har blivit enklare med Yobber"

Posted by Yobber on 2014-okt-06 17:33:34

Angelica Kjellström är HR Partner på IT-företaget Caperio sedan tre år tillbaka och har under början av hösten använt Yobber som rekryteringsverktyg. Bland annat har tjänsten som receptionist tillsatts på Stockholmskontoret i Bromma.

Read More

Topics: videosvar, personlighet & talang, cv, Yobber-effekten, effektivitet