YOBBER BLOGG

Så hittar Parken Zoo 200 sommarjobbare på 20 dagar

Posted by Brita Klingberg on 2017-okt-26 15:03:25

Inför sommarsäsongen 2017 valde Parken Zoo i Eskilstuna att tacka nej till externa rekryteringstjänster och istället satsa på ett internt rekryteringsteam. I sitt arbete med att vaska fram årets sommarjobbare använde parken videoansökningar och gruppintervjuer i jakten på aktörer, djurvärdar, entrévärdar och varuspelsbitränden. Resultatet blev en succé med 70% återanställningsbarhet och 400 timmar i insparad arbetstid.

Read More

Topics: Millenials, mobilt jobbsök, säsongsrekrytering

Nya regler för rekrytering med digitaliseringen

Posted by Brita Klingberg on 2016-maj-10 08:30:00

Att värderingar mellan en yngre och äldre generation skiljer sig åt är inget nytt. Men det höga tempot av den tekniska utvecklingen gör att det finns anledning att tro att skillnaderna är större än någonsin. 

Generation Z, personer födda från 1994 och framåt, har alltid haft tillgång till internet. De ställer häga krav på flexibilitet och tillgänglighet, ser inga begränsingar i avstånd eller tid och de är dina framtida anställda.

Read More

Topics: trender, Generation Z,, tips, Millenials

Så läser vi ett cv och varför

Posted by Brita Klingberg on 2016-maj-03 13:09:08

Vår hjärna är både smart och dum på samma gång. På 6 sekunder och ett läsmönster i form av ett Z tar vi oss igenom högen med cv:s, men vad innebär det egentligen för urvalsprocessen och de sökande?

Read More

Topics: cv, beteende, Millenials

Så attraherar du Millennials till ditt företag

Posted by Brita Klingberg on 2016-apr-22 09:00:00

Peter Källviks, Nordenchef på Veeam Software tipsar på Dagens Analys om sina bästa tips för att attrahera millenniegenerationen, född efter 1982.

Read More

Topics: rekrytering, Millenials

Bra betyg - värdelösa i det moderna samhället?

Posted by Peter Röseberg on 2016-apr-21 12:59:37

Toppbetyg från ett Ivy League-universitet, listan med USAs bästa skolor, och sedan få sparken från det första jobbet efter drygt ett år? Detta har hänt Natalie, som berättar i New York Post om att hon önskade att att lära sig social kompetens ingick i universitetets läroplan.

Read More

Topics: matchning, rekrytering, Millenials

Millennials inte bara svåra att rekrytera, utan också…

Posted by Brita Klingberg on 2016-apr-11 07:46:21

Revisions- och konsultbolaget Deloitte har i sin senaste undersökning ”Millennial Survey 2016” frågat 7 700 Millennials, födda efter 1982, om sin inställning till arbetet. Undersökningen visar att deras arbetsgivare kommer få tänka i nya banor om de ska nå ut, motivera och behålla sina talanger.

Read More

Topics: Generation Z,, beteende, Millenials