YOBBER BLOGG

Så läser vi ett cv och varför

Posted by Brita Klingberg on 2016-maj-03 13:09:08

Vår hjärna är både smart och dum på samma gång. På 6 sekunder och ett läsmönster i form av ett Z tar vi oss igenom högen med cv:s, men vad innebär det egentligen för urvalsprocessen och de sökande?

Read More

Topics: cv, beteende, Millenials

Väger cv:t tungt men levererar tunt? Fem fällor vi alla går i

Posted by Brita Klingberg on 2016-maj-03 11:49:22

Curriculum vitae, har varit människans jobb-sökar-dokument i cirka 500 år. Enligt källor ska dokumentet och dess syfte kunna härledas till ingen mindre än Leonardo Da Vinci, då han för en potentiell uppdragsgivare skrev ner sin kunskap och kompetens på ett papper för att sedan skicka i väg det.

Idag, om man ställer frågan, verkar de flesta ha ett komplicerat förhållande till papperet. Inte sällan problematiskt. Ofta frustrerat. Slutsatsen för många arbetsgivare: cv:t väger tungt men levererar tunt.

Read More

Topics: cv, rekrytering, beteende

Fel rekryteringsverktyg leder till Moment 22 för alla studenter

Posted by Peter Röseberg on 2016-apr-08 13:59:24

I en intervju i Svenska Dagbladet den 9 mars berättar Jenny Appelberg från Academic Work om hur man som student kan vässa sitt cv under studietiden för att få bättre chanser att få ett jobb efter skolan. Med andra ord, räcker det alltså med några extra rader i en ansökan för att få ett jobb?

Read More

Topics: cv, innovation, HR-tech

Inte ens LinkedIn tror på cv:t som format

Posted by Peter Röseberg on 2016-mar-03 08:00:00

LinkedIn har anmält ett patent för ett nytt verktyg som gör en faktakollar informationen i sina användares profiler. LinkedIn har inte gått ut med hur tekniken fungerar, men ett exempel är att jobbtitlar i profilerna kan jämföras med arbetsgivarens officiella tjänstetitlar.

Read More

Topics: cv, LinkedIn

De 10 vanligaste cv-klyschorna - hur många använder du?

Posted by Brita Klingberg on 2016-feb-15 10:22:35

Allt fler rekryterare söker aktivt bland LinkedIn-profiler för att hitta rätt kandidat till en specifik roll. För att sticka ut ur mängden gäller det att se till att ha en unik profil och passa sig för CV-klyschorna.

LinkedIn har idag två miljoner svenska användare och sammanställer varje år en lista över de tio vanligaste orden i svenskarnas profiler. Här är uttrycken du bör akta dig för om du vill sticka ut:

Read More

Topics: cv, LinkedIn, sociala medier

Tips för en lyckad videorekrytering

Posted by Peter Röseberg on 2016-feb-10 09:51:29

I DN den 14 januari lyfts videointervjuer fram som vägen till framtidens rekryteringar. Den populära restaurang-kedjan Urban Delis vd Johannes Andvaller berättar i artikeln om deras erfarenheter av videorekrytering och varför de behövde tänka nytt.

Read More

Topics: personlighet & talang, cv, tips

"The Yobber effect"

Posted by Yobber on 2015-sep-04 12:49:21

Sedan september har vi följt ett antal företag som använt Yobber i sin rekrytering av nya medarbetare. Inget av företagen hade tidigare använt sig av video i rekryteringsprocessen och deras erfarenhet och arbetssätt vid rekrytering gick brett isär, från att verka som småföretagare till att ha intern HR-funktion. Gemensamt var att samtliga ville testa ett nytt sätt att hitta rätt personer att anställa och att effektivisera sin nuvarande process.

Read More

Topics: videosvar, personlighet & talang, cv, Yobber-effekten, rekrytering, video

Undersökning: Delade meningar om rekryteringsprocessen

Posted by Yobber on 2015-jan-16 12:14:42

Undersökningsföretaget Mistat genomförde ifjol en undersökning på uppdrag av Yobber där 450 arbetsgivare och arbetssökande fick ge sin syn på rekryteringsprocessen. Här följer en sammanfattning av resultatet.

Read More

Topics: cv, undersökning, rekrytering

Nya ICA Maxi i Örebro använder videosvar i rekryteringen

Posted by Yobber on 2014-okt-07 13:25:04

I mars 2015 slår portarna upp för ICA Maxi Stormarknad Universitetet i Örebro. Till dess ska 60-80 tjänster tillsättas däribland ett 20-tal kassatjänster, både heltidstjänster och timanställningar. Ansvarig för rekryteringen är personalchef Pernilla Eskils som tillsammans med VD Patrik Person kommer att driva butiken. Utmaningen för dem är att hitta rätt personer som delar den företagskultur de vill ska genomsyra deras verksamhet.

Read More

Topics: videosvar, personlighet & talang, cv, söktryck, rekrytering

Caperio: "Rekrytering har blivit enklare med Yobber"

Posted by Yobber on 2014-okt-06 17:33:34

Angelica Kjellström är HR Partner på IT-företaget Caperio sedan tre år tillbaka och har under början av hösten använt Yobber som rekryteringsverktyg. Bland annat har tjänsten som receptionist tillsatts på Stockholmskontoret i Bromma.

Read More

Topics: videosvar, personlighet & talang, cv, Yobber-effekten, effektivitet