YOBBER BLOGG

Forskning: Personlighet viktig på en individualiserad arbetsmarknad

Posted by Brita Klingberg on 2015-jan-16 12:13:56

Gunnar Gillberg, forskare i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, har bland annat i Nordiska Ministerrådet pratat om att den ökade individualiseringen har gjort det svårare för unga att ta sig in på arbetsmarknaden. Yobbers grundare Wanja Otterud tror att möjligheterna kan öka med nya rekryteringstjänster som belönar personlighet och personliga egenskaper.

Read More

Topics: forskning, matchning, kompetensförsörjning, arbetsmarknad

Släpp cv:t och ta av skygglapparna Sverige!

Posted by Peter Röseberg on 2014-sep-15 16:40:13

I Sverige har vi världens bäst välutbildade taxichaufförer, konstaterar fackförbundet Civilekonomerna under sista valveckorna. Men från cv till anställning är vägen minst sagt underminerad.

Read More

Topics: personlighet & talang, cv, arbetsmarknad

Hållbar rekrytering - mer än bara matchning av kompetens

Posted by Peter Röseberg on 2014-aug-13 17:08:00

Under sommarens Almedal-vecka pratade RATIO på ett seminarium i ESF-rådets regi om hur en fungerande matchning mellan arbetsgivare och jobbsökande blivit ett av vårt samhälles största problem och utmaningar. Samtidigt försvinner människan bakom cv:et alltmer när rekryteringssystem och robotar filtrerar ansökningar i jakten på sökord och fraser som ska avslöja rätt kompetens och person.

Read More

Topics: cv, hållbar rekrytering, kompetensförsörjning, arbetsmarknad

Effektivare rekrytering vs vallöften

Posted by Wanja Otterud on 2014-jun-23 16:20:26

2013 anmäldes cirka 669 000 tjänster enbart till Arbetsförmedlingen, med i snitt 20 sökande till varje tjänst och rekrytering – motsvarande 13,4 miljoner ansökningar. Dessutom har antalet ansökningar ökat i och med att Arbetsförmedlingen kräver att arbetssökande redovisar sina aktiviteter.

Read More

Topics: personlighet & talang, cv, matchning, rekrytering, arbetsmarknad